Opiskele aromaneuvojaksi – ryhmä 1/2022

Aromaneuvojakoulutus – ryhmä 1/2022

Koulutettu aromaneuvoja on modernin ja turvallisen aromaterapian luotettava osaaja. Hän osaa suositella ja käyttää asiakkailleen ja läheisilleen erilaisia eteerisiä öljyjä, hydrolaatteja ja kasviöljyjä monipuolisesti hyvinvoinnin tukemiseksi ja edistämiseksi. Koulutettu aromaneuvoja tuntee lukuisat erilaiset tavat soveltaa aromaterapiaa käytäntöön.

Aromaneuvojan koulutus on loistava lisä moniin hyvinvointialan ammatteihin, esimerkiksi luontaistuotekauppiaille, luontaishoitajille, hierojille, fytoterapeuteille, jooga- ja rentoutusohjaajille sekä ekokampaajille ja -kosmetologeille. Erityisen hyödyllinen tämä koulutus on kaikille, joiden työhön kuuluu aromaterapiaan liittyvien tuotteiden myyminen. Koulutus sopii hienosti myös omasta ja läheisten hyvinvoinnin tukemisesta kiinnostuneille.

Koulutus sisältää 5 opetusjaksoa (3 x la-su), itsenäistä työharjoittelua sekä tutkinnon. Koulutuspaikkana toimii Rohtola Tampereen keskustassa. Osa koulutuksesta on mahdollista suorittaa etäyhteyden välityksellä.

Lisäys 4.4.2022: Koulutus on herättänyt mukavan paljon kiinnostusta ja tämä ryhmä on nyt täynnä. Ryhmässä 2 on hyvin tilaa, löydät sen tiedot täältä. Voit myös kysyä peruutuspaikkoja.

Koulutuksen osiot:

la 21.- su 22.5.22 Peruskurssi (2pv)

la 27.8.22 Syventävä 1 (1pv)

su 28.8.22 Syventävä 2 (1pv)

la 19.11.22 Syventävä 3 (1pv)

su 20.11.22 Syventävä 4 (1pv)

Ryhmän iltatapaaminen Zoomissa x 1 keväällä 2023

+ Jokaiselle yksilöllisesti sovittuina ajankohtina ohjauskeskustelu, työharjoittelun kirjausten tarkistus sekä näyttö 1.1.-10.6.2023 välisenä aikana.

 

Opettaja: Aromaterapiaan erikoistunut luontaisterapeutti Jenna Puumalainen, Rohtolan omistaja

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

 • Olen jo käynyt Mielirohdon järjestämän peruskurssin. Saanko hyväksilukua?
  Kyllä, sinun ei tarvitse käydä peruskurssia uudelleen vaan voit aloittaa syventävistä päivistä. Halutessasi voit myös tulla kertaamaan peruskurssin puoleen hintaan.
 • Olen jo käynyt jonkin muun tahon järjestämän peruskurssin. Saanko hyväksilukua?
  Ota yhteyttä sähköpostitse niin tarkistetaan, vastaako käymäsi peruskurssin sisältö vaatimuksia. Toimitathan todistuksen käymästäsi kurssista.
 • Kenelle koulutus sopii? Pitääkö olla oma yritys?
  Koulutus sopii kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle, jolla on ajallisesti mahdollista panostaa opintoihin. Sinun ei tarvitse olla yrittäjä eikä aromaterapian ole pakko tulla osaksi työtäsi, vaan voit käydä koulutuksen myös omaa ja läheistesi hyvinvointia tukeaksesi. Huomioithan, että koulutuksessa menestyminen vaatii panostusta myös itsenäiseen opiskeluun.
 • Mikä koulutuksen tarkoitus on?
  Koulutuksesta valmistuu modernin aromaterapian tuntijoita. Aromaterapia on Suomessa yhdistetty pitkään vain aromahierontaan ja huonetuoksuihin, vaikka sen tarjoamat mahdollisuudet ovat paljon muutakin. Nykyaikainen aromaneuvonta on kokonaisvaltainen ja monipuolinen keino auttaa ihmisiä tukemaan omaa hyvinvointiaan. Koulutettu aromaneuvoja osaa hyödyntää oppimaansa tehokkaasti ja turvallisesti tuntien sekä alan mahdollisuudet että rajat.
 • Voiko koulutuksen suorittaa etänä?
  Vähintään yksi osio tulee suorittaa lähiopetuksena Rohtolassa.
 • Milloin koulutus tulee maksaa?
  Opetus on kolmen viikonlopun aikana la-su ja ne laskutetaan noin kuukausi etukäteen. Tutkintomaksu maksetaan kahdessa osassa, puolet ennen ohjauskeskustelua ja loput ennen näyttöä.
 • Sisältääkö koulutus opiskelua omalla ajalla?
  Kyllä. Teoriaopetuksen suorittamisen lisäksi on tärkeää oppia aromaterapian hyödyntämistä ja aromaneuvontaa käytännössä. Jokaisen opiskelijan tulee ennen näyttöä tehdä ja kirjata vähintään 20 harjoitus-aromaneuvontaa. Harjoitusasiakkaat voivat olla tuttavia tai oman yrityksen asiakkaita tilanteestasi riippuen.
 • Milloin ja miten näyttö järjestetään?
  Näyttö (2,5h) sovitaan yksilöllisesti jokaiselle opiskelijalle. Näytön voi suorittaa joko Rohtolassa tai Zoom-yhteydellä. Näyttö tulee suorittaa 10.6.2023 mennessä.
 • Mitä näyttö sisältää?
  Näytössä teet kokonaisvaltaisen aromaneuvonnan asiakkaalle oppimasi perusteella ja vastaat suullisesti opettajan kysymyksiin. Näyttö arvioidaan hyväksytty/hylätty.
 • Onko koulutuksen jälkeen täysin oppinut aromaterapian alalta?
  Ei(!!) Aromaterapia on valtavan laaja ja jatkuvasti kehittyvä ala, jossa jokaisella meistä riittää opittavaa loppuelämäksi. Koulutuksesta saa kuitenkin loistavat valmiudet aromaneuvojana työskentelyyn. Vastaavaa modernia koulutusta ei ole Suomessa tarjolla muualla.
 • Opiskellaanko koulutuksen aikana aromahierontaa?
  Ei. Koulutus on teoriaa, mutta sen opit ovat hienosti yhdistettävissä esimerkiksi hierontaan tai muuhun hyvinvointialan työhön.
 • Haluaisin osallistua koulutukseen, mutta yksi päivämääristä ei sovi minulle. Voinko osallistua silti?
  Koulutuksen on tarkoitus alkaa samanlaisena myös vuonna 2023, joten voit tarvittaessa korvata jonkin päivän seuraavan ryhmän mukana. Huomioithan, että pidätämme oikeuden olla järjestämättä koulutusta uudelleen, mikäli esimerkiksi tarvittavaa opiskelijamäärää ei ilmoittaudu mukaan, tai muun pakottavan syyn vuoksi.
 • En halua opiskella koko tutkintoa, mutta osio X kiinnostaa minua. Voinko osallistua vain siihen?
  Peruskurssi sopii kaikille kiinnostuneille. Löydät peruskurssit valikosta.
 • Mitä koulutus maksaa?
  Koulutus laskutetaan 5 osassa: Peruskurssi, syventävät päivät 1+2, syventävät päivä 3+4, ensimmäinen osa tutkintomaksusta ennen ohjauskeskustelua, toinen osa tutkintomaksusta ennen näyttöä.
  Koulutuksen kokonaishinta muodostuu siis osista. Koulutusta ei voi maksaa kerralla etukäteen.
  Haluan tarjota opiskelijoille mahdollisuuden opiskella mahdollisimman itselleen ja elämäntilanteelleen sopivalla tyylillä, joten voit itse valita mitkä osiot suoritat Rohtolassa ja mitkä etänä. Vähintään yksi osio on suoritettava Rohtolassa.

Peruskurssi (2pv) 198,40€ Etänä: 159,95€ (hinnat sis. alv 24%)

Syventävä 1 (1pv) 99,20€ Etänä: 79,95€ (hinnat sis. alv 24%)

Syventävä 2 (1pv) 99,20€ Etänä: 68,95€ (hinnat sis. alv 24%)

Syventävä 3 (1pv) 99,20€ Etänä: 89,90€ (hinnat sis. alv 24%)

Syventävä 4 (1pv) 99,20€ Etänä: 89,90€ (hinnat sis. alv 24%)

Tutkintomaksu 248€ (sis. alv 24%)
tutkintomaksu sis.:
henk.koht. ohjauskeskustelu (2,5h)
oma Whatsapp-ryhmä opiskelijoille
yhteinen Zoom-ohjaus koko ryhmälle x 1 (iltatapaaminen keväällä 2023)
20 x kirjallisten neuvontalomakkeiden tarkistus ja palaute
sekä yksilönäyttö (2,5h)

Tutkintomaksu suoritetaan kahdessa osassa (124€ + 124€) palautettaessa harjoitusneuvontojen kirjaukset tarkistukseen.

 

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ohje ilmoittautumiseen: Nimi, osoite, puhelinnumero, mahdolliset hyväksiluvut, osallistutko etänä vai läsnä millekin osiolle. Yrityksen nimi, y-tunnus ja laskutustiedot, mikäli lasku tulee yrityksen nimelle.

Ilmoittautumiset ja kysymykset: jenna@mielirohto.fi
Huom! Voit kysyä koulutuksesta lisätietoja myös puhelimitse, mutta sovithan ensin puhelinajan sähköpostitse.